«

»

feb 06

Spaghetti all´amatriciana

DSCN0142

Ben jij ook zo´n pasta liefhebber? Ik vind pasta heerlijk en ben dan ook altijd op zoek naar nieuwe recepten. Deze pastasaus is een klassieker. De saus krijgt een lekkere bite door de pancetta. De pasta staat binnen een half uur op tafel. Buon appetito!

 

 

 

 

 

 

 

Voor 4 personen

 

1 el olijfolie

1 grote ui, fijngesneden

3 tenen knoflook, fijngehakt

300 gr pancetta

1 kleine rode peper, fijngesneden

basilicumblaadjes, fijngehakt (handvol)

100 ml droge witte wijn

2 blikken tomatenblokjes (a 400 gr)

400 gr spaghetti of penne

stukje Parmezaanse kaas, geraspt

 

Verhit de olijfolie in een grote koekenpan of hapjespan. Roerbak de ui enkele minuten en voeg de knoflook toe. Roerbak nog 1 minuut mee. Voeg de pancetta toe en roerbak al omscheppend ongeveer 10 minuten totdat de pancetta knapperig en goudbruin is. Voeg de rode peper en basilicum toe en roer goed door elkaar. Schenk de witte wijn erbij en voeg de tomatenblokjes toe. Roer alles goed door. Breng op smaak met peper en zout. Draai het vuur laag en laat ongeveer 15 minuten zacht pruttelen.

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en doe de pasta terug in de pan. Schenk de tomatensaus over de pasta en schep goed door elkaar. Verdeel de pasta over 4 borden. Bestrooi met de geraspte Parmezaanse kaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>