«

»

feb 19

Witlof-pastinaaksoep

DSCN0151Deze soep heeft een heerlijke smaak; zoet van de pastinaak en een beetje bitter door de witlof. Ik heb de soep gemaakt op basis van groentebouillon, dus ook geschikt voor vegetariërs. En ik heb soja cuisine gebruikt om de soep wat romiger te maken. Weer eens wat anders dan anders en zeker verrassend. Dus ik zou zeggen: proberen maar!

 

 

Voor een grote pan soep

 

2 el olijfolie

1 ui

10 stronken witlof

4 pastinaken

1,5 liter groentebouillon

100 ml soja cuisine

bosje peterselie

peper en zout

 

Pel en hak de ui fijn. Verwijder de harde kernen van de stronken witlof en snijd de witlof in grove stukken. Schil de pastinaken en snijd ze in grove stukken. Verwarm de olijfolie in een grote pan en fruit enkele minuten. Voeg de witlof en pastinaak toe. Bak een paar minuten mee. Voeg de groentebouillon toe en laat ongeveer een half uur op lage temperatuur koken. Pureer alles met de staafmixer. Voeg de soja cuisine en de kruiden toe. Roer of mix goed door. Breng op smaak met peper en zout.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>