«

»

feb 28

Heerlijke couscous met lamskoteletjes

DSCN0170

Rond etenstijd is het thuis meestal spitsuur. Een peuter die moe begint te worden en honger heeft (maar vervolgens toch bijna niets eet..), een baby die net rond etenstijd haar huiluurtje heeft en manlief is nog niet thuis. Een halfuur of langer in de keuken staan, gaat dan niet lukken. Deze couscous staat binnen 10 minuten op tafel. Ideaal dus! Ook al kost het weinig tijd; toch jammer dat mijn peuter alleen de ‘kaasjes’ eruit snoept.

 

 

 

Voor ruim 2 personen

 

250 gr couscous

1 klein potje zongedroogde tomaten (op olie)

Ongeveer 20 groene olijven

100 gr fetakaas

1 bosje peterselie

1 el olijfolie

4 lamskoteletjes

 

Bereid de couscous volgens aanwijzingen op de verpakking. Snijd de tomaatjes in reepjes en de olijven doormidden. Roer de couscous goed door. Voeg de tomaatjes en olijven toe. Verkruimel de feta erboven. Knip de peterselie erboven en roer goed door. Voeg tenslotte een eetlepel olijfolie toe en roer de couscous goed door. Bak de lamskoteletjes in ongeveer 5 minuten in een koekenpan in een beetje olijfolie rosé. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>