«

»

mrt 13

Super lekkere worstenbroodjes

DSCN0183Heb je ook al wel eens geprobeerd om worstenbroodjes te maken? En was de korst dan te zacht of de worst te droog of niet gaar? Deze worstenbroodjes zijn super lekker en als je je aan het recept houdt, kan het niet misgaan! Ze zijn net zo lekker als de worstenbroodjes van de bakker. Het geheim? De broodjes hebben rijstijd nodig en de ketchup door het gehaktmengsel! En er is altijd wel een gelegenheid om een worstenbroodje te eten; op kerstavond, met carnaval, op een verjaardag of gewoon op woensdagmiddag omdat je er zin in hebt!

 

 

 

 

 

Voor 10 worstenbroodjes

 

Deeg:

175 gr meel voor witbrood

1/2 zakje instant gist

3 gr zout

20 gr roomboter

1 tl kristalsuiker

90 ml koud water

 

Vulling:

300 gr half-om-half gehakt

1 el paneermeel

5 gr zout

2 el tomatenketchup

1 ei (+ 1 ei om te bestrijken)

 

Maak een berg van meel en maak er een kuiltje in. Doe daarin de gist, het zout, de boter en suiker. Voeg beetje bij beetje het water toe en kneed het geheel in ca. 8 minuten tot een samenhangend deeg. Laat het deeg afgedekt 15 minuten rijzen. Meng ondertussen het gehakt met de paneermeel, het zout, de ketchup en het ei tot een egale massa. Maak hiervan 10 worstjes van ca. 8 cm lang.

Verdeel het deeg in 10 balletjes van gelijke grootte en laat ze afgedekt 10 minuten rijzen. Rol de balletjes met een deegroller uit tot lapjes van 8 x 12 cm. Leg op elk lapje een worstje en duw de naden goed aan. Laat de worstenbroodjes nogmaals 30 minuten afgedekt rijzen.

Verwarm de oven voor op 250 graden. Bestrijk de worstenbroodjes met losgeklopt ei en bak ze in ca. 10 minuten goudbruin en gaar.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>