«

»

mrt 20

Mexicaanse tosti’s!

DSCN0190
Quesadillas zijn in Mexico wat voor de Nederlandse keuken tosti’s zijn. Ze worden gemaakt van tortilla’s in plaats van brood. En je kunt er allerlei ingrediënten tussen stoppen. Van kip tot champignons tot hete pepers. Ze bevatten in ieder geval (veel) kaas. En meestal wordt er een pittige salsa of guacamole bij geserveerd. Door de grote hoeveelheid kaas zijn quesadillas niet echt gezond, maar ik heb geprobeerd een zo gezond mogelijke variant te maken door veel groenten toe te voegen. En daardoor zijn ze ook geschikt voor vegetariërs. Met een heerlijke guacamole erbij. Buen provecho!

 

 

 

 

Voor4 personen

 

Quesadillas:

3 bosuitjes

1 blikje mais (afspoelen en uitlekken)

8 tasty tom tomaten

1 rode paprika

paar takjes peterselie

8 (volkoren) tortilla’s

200 gr geraspte kaas (bijv. Milner 30+)

1 el olijfolie

 

Guacamole:

2 rijpe avocado’s

1 rode ui

1 limoen

2 el crème fraîche

 

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de bosuitjes in kleine ringetjes. Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadjes. Snijd ze in kleine blokjes. Halveer de paprika en verwijder de zaadjes. Snijd in kleine blokjes. Verhit de olijfolie in de pan en voeg de mais, tomatenblokjes, paprikablokjes en bosuitjes toe. Roerbak op laag vuur ongeveer 5 minuten en voeg tegen het einde de blaadjes peterselie toe. Leg 4 tortilla’s op een bord of bakplaat (met bakpapier bekleed). Verdeel het groentemengsel over de tortilla’s. Verdeel daarover de geraspte kaas en leg er de overgebleven 4 tortilla’s op. Druk een beetje aan en bestrijk met een kwastje de bovenkant van de tortilla’s met olijfolie. Bak de quesadillas in ongeveer 10 minuten mooi goudbruin.

Maak intussen de guacamole. Schep met een lepel het vruchtvlees uit de opengesneden avocado’s. Pel de rode ui en snijd fijn. Doe het vruchtvlees van de avocado’s in een kommetje. Voeg de ui toe. Halveer de limoen en voeg het sap toe. Roer met een vork alles samen met 2 eetlepels crème fraîche goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Voeg voor een pittige guacamole een fijngesneden jalapenopeper toe. Serveer de guacamole bij de quesadillas.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>