«

»

apr 02

Aardbeienscones

DSCN0231Voor de paasbrunch vind ik het lekker om zowel hartige als zoete gerechten te serveren. En omdat er ook eieren gezocht moeten worden, is het fijn om niet uren in de keuken te staan. Deze scones zijn makkelijk en snel te bereiden. Je kunt variëren met verschillende soorten fruit, zoals frambozen of blauwe bessen. Fijne paasdagen!

 

 

 

 

 

Voor 8 stuks

250 gr bloem, gezeefd

1 el kristalsuiker

3 tl bakpoeder, gezeefd

snufje zout

100 gr ongezouten boter, koud

2 eieren

125 ml slagroom

85 gr aardbeien (vers of diepvries), in stukjes

1 ei losgeklopt met 1 el melk

 

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe de bloem, suiker, bakpoeder en een snufje zout in een keukenmachine en meng heel kort met de pulseerknop. Voeg de boter toe en meng nogmaals, totdat het mengsel grof kruimelig is geworden. Doe het mengsel in een kom en meng er met een lepel de eieren en slagroom door. Schep er voorzichtig met je handen de aardbeien door. Leg het deeg op een met bloem bestrooid aanrecht en vorm hiervan een cirkel van 20 cm. Snijd de cirkel in 8 gelijke punten en leg ze op de bakplaat. Bestrijk ze met het losgeklopte ei met melk. Bak ze 15 tot 20 minuten tot ze goudbruin kleuren. Serveer warm met wat roomboter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>