«

»

apr 23

Power salade

DSCN0081Met dit mooie weer krijg ik zin in salades. In de nieuwe Delicious staat het vol met lekkere salades, dus vandaar mijn variant op de salade van gekaramelliseerde peer met zachte geitenkaas en gemengde pitjes. Een heerlijke salade voor lunch; boordevol power om er na de lunch weer tegenaan te kunnen!

 

 

 

Voor 2 personen

2 peren

25 gr roomboter

1/2 zakje rucola

1/2 zakje veldsla

1 zakje met zonnebloempitten, pompoenpitten en pijnboompitten

2 el honing

100 gr zachte geitenkaas

2 el olijfolie

peper en zout

 

Schil de peren en snijd in partjes. Rooster de pitjes in een koekenpan totdat ze gaan poffen. Verwarm boter in een koekenpan en bak de perenpartjes ongeveer 4 minuten. Besprenkel de perenpartjes met honing en laat in enkele minuten karamelliseren. Verdeel de rucola en veldsla over 2 borden. Verdeel de perenpartjes, geroosterde pitjes en zachte geitenkaas erover. Maak de salade af met wat olijfolie en peper en zout. Eet smakelijk!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>