«

»

mei 10

Aspergetijd!

DSCN0103Ik had ze dit jaar nog niet gehaald bij de boer waar ze de beste asperges van Nederland (of eigenlijk Brabant, maar voor asperges kunnen we ook wel Nederland stellen) hebben. En ik woon nog wel in hetzelfde dorp! Het is dus de hoogste tijd om bij boer Jansen een bosje van het witte goud te kopen. Je kunt natuurlijk allerlei gerechten verzinnen met asperges, maar ik vind ze puur met ei en ham het lekkerst. Geniet van die heerlijke asperges voordat het seizoen weer voorbij is. Dat gaat altijd veel te snel, dus ik fiets binnenkort nog een keer naar boer Jansen om ze te halen! 

 

 

Voor 4 personen

 

2 bosjes witte asperges

1 kg krielaardappelen

6 eieren

1 bosje peterselie

300 gr beenham

peper en zout

 

Snijd ongeveer 2 cm aan de onderkant van de asperges. Schil de asperges met een dunschiller, maar laat het kopje eraan zitten. Breng een grote pan of aspergepan met water aan de kook. Voeg wat zout toe en laat op middelhoog vuur ongeveer 5 minuten koken. Neem de pan van het vuur en laat de asperges met een deksel op de pan nog ongeveer 15 minuten nagaren. Kook of stoom de krielaardappelen. Kook intussen de eieren ongeveer 8 minuten. Giet de eieren af, laat ze even schrikken onder koud water en pel de eieren. Snijd ze in grove stukken. Smelt kort wat boter in de magnetron of in een pannetje. Neem de asperges uit de pan en laat ze uitlekken. Verdeel ze over de borden. Verdeel de ham in rolletjes over de asperges. Leg de stukjes ei er bovenop en knip wat peterselie ter garnering. Besprenkel tenslotte met de gesmolten boter en breng op smaak met wat peper en zout. Serveer met de krielaardappelen. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>