«

»

mei 28

Risotto met aubergine, geitenkaas en basilicum

DSCN0353Het is alweer een tijdje geleden dat ik risotto gemaakt heb en deze stevige kost past prima bij dit regenachtige weer! Ik vind het leuk om weer eens een nieuwe variant te proberen. Kaas ontbreekt meestal niet in mijn risotto. Deze keer koos ik voor geitenkaas. Die smaakt heerlijk met aubergine. Voeg naar smaak basilicum en citroen toe. Buon appetito!

 

 

Voor 4 personen

4 el olijfolie

2 aubergines, in blokjes gesneden

2 tenen knoflook, fijn gesneden

300 gr risottorijst

1 scheutje witte wijn

1 liter groentebouillon

140 gr zachte geitenkaas

1 citroen

1 bosje basilicum

peper en zout

 

Verhit 4 el olijfolie in een grote pan. Voeg de knoflook en aubergines toe en roerbak ongeveer 5 minuten. Voeg de rijst toe en bak een paar minuten mee tot de korrels glazig zijn. Voeg de wijn toe en roer totdat deze is opgenomen. Voeg een scheut bouillon toe en roer totdat deze is opgenomen. Herhaal dit telkens. Dat duurt in totaal ongeveer 25 minuten totdat de rijst gaar is. Zet de pan daarna op een laag pitje. Verkruimel de geitenkaas boven de pan en roer goed door. Rasp de schil van de citroen, voeg deze toe en voeg ook het citroensap naar smaak toe. Hak de basilicum in reepjes en roer door de risotto. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met Italiaans brood.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>