«

»

jun 18

Aardbeientoetje

DSCN0444Er zijn weer volop aardbeien van de koude grond verkrijgbaar. En daar ben ik blij om, want dat zijn toch echt de lekkerste! Ik eet bijna het hele jaar door aardbeien en in deze tijd van het jaar elke dag, want ik ben er verslaafd aan. Ik eet ze meestal gewoon als tussendoortje of in de yoghurt met cruesli. Maar als gebak of toetje zijn aardbeien ook heerlijk. Tijd voor een aardbeientoetje! Het is erg gemakkelijk en kost weinig tijd. Smullen maar!

 

 

 

 

 

Voor 4 personen

250 gr aardbeien

125 gr slagroom

200 gr Griekse yoghurt

1 el suiker

4 koekjes (bijv. wafeltje of bitterkoekje)

 

Was de aardbeien, laat drogen en snijd de kroontjes eruit. Houd 4 aardbeien apart. Prak met een vork de rest van de aardbeien fijn. Klop de slagroom met de suiker stijf. Schep de aardbeien en de slagroom luchtig door de yoghurt. Verdeel het toetje over 4 schaaltjes of glaasjes en laat ze minimaal een uur opstijven in de koelkast. Garneer de toetjes voor het serveren met de aardbeien en koekjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>