«

»

jul 02

Pasta puttanesca

DSCN0459Uit de ‘random recipe’ zijn 3 winnaars gekomen: een brood van harde tarwe, pasta puttanesca en citroenpudding met Nutella. Omdat ik met dit weer geen zin heb om een uur deeg te kneden, ben ik begonnen met de pasta puttanesca. Deze pasta is een recept uit Miss Dahls heerlijkheden van Sophie Dahl. De achtergrond van het recept heb ik al beschreven in een ander recept van pasta puttanesca op mijn site. Het betekent letterlijk hoerenpasta. Door de scherpe, pittige smaak komt die naam tot zijn recht! Eenvoudig, maar erg lekker!

 

Voor 2 personen

 

Voor de saus

3 el olijfolie

1 teen knoflook, gepeld en gehakt

1/2 verse rode Spaanse peper, zonder zaadjes, gehakt

400 gr gehakte tomaat ui blik, uitgelekt

4 ansjovisfilets

1/2 tl bruine basterdsuiker

150 gr zwarte olijven (zonder pit)

2 grote el verse, gehakte peterselie

 

Maak om te beginnen de muskusachtige, heftige saus klaar. Verhit 2 el van de olijfolie in een pan en laat de knoflook en de pepertjes even zweten. Laat de knoflook niet verbranden, want dan wordt het bitter. Doe de tomaten erbij en laat het mengsel op laag vuur pruttelen. Wrijf in een vijzel de ansjovis met de rest van de olijfolie fijn. Doe de vispasta bij de saus en laat die nog 20 minuten pruttelen. Doe er de bruine suiker bij.

Kook de pasta al dente, zoals aangegeven op de verpakking. Roer de olijven door de saus, serveer er een handvol peterselie bij en waan je in een dampend restaurant in een van de smalle steegjes van Napels.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>