«

»

apr 15

Venkel-courgettesoep

20160415_182431Ook dol op soep? Sinds ik elke week een krat verse biologische groenten van de boer krijg, varieer ik meer met verschillende soorten groenten in de soep. Niet meer alleen maar tomaten-, champignon-, of uiensoep, maar ook een keer koolrabi-preisoep of, zoals nu, venkel-courgettesoep. En als je wat wortel of tomaten over hebt, kunnen die er ook prima doorheen. Strooi er voor een extra bite een handje zalmreepjes of wat garnaaltjes overheen en je hebt een heerlijke soep!

 

 

Voor 4 personen

2 courgettes

2 venkelknollen

1 grote ui

2 el olijfolie

2 liter kippenbouillon (of groentebouillon)

peper en zout

scheutje room

 

Pel en snipper de ui. Snijd de ui, courgettes en venkelknollen in blokjes. Doe de olijfolie in een grote pan en fruit de ui enkele minuten op middelhoog vuur. Voeg de courgettes en venkelknollen toe en bak ze kort mee. Doe de bouillon in de pan en zet het vuur wat lager. Laat ongeveer 20 minuten zachtjes koken. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Indien je een fijne soep wilt; druk de soep door een bolzeef. Breng op smaak met peper en zout en wat room en verwarm nog licht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>