«

»

dec 06

Pasta Puttanesca

Heb je niet zoveel tijd en zin om te koken op deze vrijdag? Dan is deze pasta een zeer geschikte maaltijd! Binnen 20 minuten staat de pasta op tafel.

Je vraagt je misschien af wat de naam ‘Puttanesca’ betekent. Plat gezegd, betekent het ‘hoerenpasta’. Het verhaal gaat dat de dames van lichte zeden in Napels deze pasta serveerden om cliënten naar hun bordelen te lokken. Dat bewijst maar weer dat de liefde van de man door de maag gaat.

Geniet van deze lekkere pittige pasta!

 

Voor 4 personen

8 ansjovisfilets uit blik (blikje van 46 gram)

2 el olijfolie

1 kleine rode ui, fijngehakt

2 tenen knoflook, fijngeperst

400 gram tomatenpuree of gezeefde tomaten

1 tl chilipeper

400 gr pasta (bij voorkeur volkoren)

20 ontpitte zwarte olijven

2 el kappertjes

4 el gehakte peterselie

 

Breng in een grote pan ruim water aan de kook. Kook de pasta volgens de beschrijving op de verpakking. Snijd de ansjovisfilets in kleine stukjes. Doe de olijfolie in een grote koekenpan en fruit de ui en knoflook een paar minuten op middelhoog vuur. Voeg de ansjovisfilets toe en bak op een laag vuur nog ca. 5 minuten. Voeg de tomatenpuree en chilipeper toe en roerbak enkele minuten met een pollepel. Giet de pasta af en doe de pasta bij de saus in de koekenpan. Meng de pasta goed met de saus met een pollepel. Voeg eventueel enkele eetlepels kookvocht van de pasta toe indien de saus (te) dik is. Snijd de olijven in stukjes en voeg toe aan de pasta met saus. Neem de pan van het vuur. Voeg de kappertjes toe, roer goed door en serveer met peterselie erover.

Tip: om het nog pittiger te maken, kun je ook rode pepers toevoegen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>