«

»

apr 19

Salade met aardbei, karakteristieke kaas, pitjes en balsamico!

 

20160419_144534

 

De Hollandse aardbeien zijn er weer! Helaas nog niet van de ‘koude grond’, maar wel uit de kas en die smaken ook goed. Aardbeien kun je natuurlijk als tussendoortje eten of bij een toetje, maar ze zijn ook heel lekker in een salade. Wist je dat aardbeien een hele goede ‘match’ vormen met kaas? Dat komt goed uit, want ik ben een enorme kaasliefhebber… Ik kies niet voor brie of geitenkaas, die meestal in salades met aardbeien gebruikt worden, maar voor een kaasje met wat meer pit: l’Affiné au Chablis. Een heerlijk romig kaasje van koemelk met een volle smaak. De heerlijke smaak komt doordat de kaas tijdens haar rijpingsproces met chablis wordt gewassen. Maak de salade af met een handje gemengde pitjes en crème de balsamico. Smullen maar!

 

 

Voor 4 personen

 

1 zak veldsla

1 grote bak aardbeien

1/2 kaasje l’Affiné au Chablis (bij Albert Heijn verkrijgbaar)

1 zakje gemengde pitten (pijnboompitten, zonnebloempitten, pompoenpitten)

Scheutje zonnebloemolie

Scheutje crème de balsamico

 

Was de sla. Was ook de aardbeien en snijd ze eventueel in stukken. Verdeel de sla en aardbeien over 4 borden. Snijd de kaas in stukjes en verdeel over de borden. Maak de salade af met de pitjes, olie en balsamico.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>