«

»

apr 30

Tagliatelle met raapstelen, kastanjechampignons, spekjes en olijven

20160429_182614Ik had deze week raapstelen in mijn groentekrat. Ik heb ze al wel eens gegeten, maar het aantal keren is waarschijnlijk op 1 hand te tellen. Ik kan er natuurlijk een salade mee maken of de raapstelen verwerken in een stampotje. Maar ik kan er ook een heerlijke pasta mee maken! Raapstelen zijn erg gezond en hebben een licht pittige smaak. Ik maak een saus van raapstelen, kastanjechampignons, spekjes, olijven en wat room. Eet smakelijk!

 

 

 

 

 

 

Voor 4 personen

 

400 gr tagliatelle

250 gr gerookte spekreepjes

250 gr kastanjechampignons, in schijfjes gesneden

1 ui, gepeld en gesnipperd

1 bos raapstelen (snijd onderkant eraf)

125 ml slagroom

2 el zwarte olijven

 

Kook de tagliatelle volgens de verpakking. Bak de spekreepjes op middelhoog vuur goudbruin. Voeg de champignons en ui toe. Was intussen de raapstelen en droog ze in een slacentrifuge. Voeg de raapstelen toe aan de pan en bak ze enkele minuten mee. Zet het vuur wat lager en voeg de slagroom toe. Laat nog even zachtjes pruttelen, zodat de room kan inkoken en de saus wat dikker wordt. Voeg de gekookte pasta toe en roer de pasta door de saus. Breng op smaak met wat peper. Snijd de olijven in schijfjes en voeg toe. Verdeel de pasta over 4 borden.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>