«

»

mei 19

Blueberry muffins

20160505_160417Ik had laatst nog een bakje blauwe bessen over . En wat voor lekkers en niet te moeilijk te bereiden eten kun je daarmee maken? Blueberry muffins! Ik heb ze met yoghurt gemaakt, omdat ik dat nog in huis had.

 

 

 

 

Voor 12 muffins

 

250 gr blauwe bessen

100 gr suiker

snufje zout

300 gr bloem

1 zakje bakpoeder

1 ei

150 ml halfvolle of volle yoghurt

100 ml halfvolle melk

 

Verwarm de oven voor op 175 graden. Was de blauwe bessen en laat ze uitlekken. Meng de suiker, zout, bloem en het bakpoeder in een grote kom door elkaar. Voeg vervolgens het ei, yoghurt en melk toe en blijf goed roeren bij elk ingrediënt dat je toevoegt. Roer alles nog even goed door elkaar, zodat er geen klontjes in het deeg blijven. Schep de blauwe bessen er voorzichtig doorheen. Vet de muffinvormpjes in en vul ze met het deeg. Bak de muffins in ca. 30 minuten gaar. Laat ze een beetje afkoelen. Eet smakelijk!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>