«

»

jun 29

Bosbietjes met gepaneerd geitenkaasje

bietjes met geitenkaasIk heb voor de zoveelste keer bietjes in mijn groentekrat en eigenlijk ben ik niet zo dol op bietjes. Ik heb al een keer risotto gemaakt, die overigens wel erg goed smaakte. Maar veel verder dan bietjesstampot of geroosterde bietjes uit de oven ben ik niet gekomen. Dit keer had ik daar geen zin in, dus ik ben eens na gaan denken hoe ik een gerecht met bietjes zo lekker mogelijk kan maken. Met iets waarvoor je me ´s nachts wakker kunt maken! Namelijk; zachte geitenkaas! De bietjes heb ik eerst gekookt en daarna overgoten met een heerlijke dressing. Daarbij een gebakken geitenkaasje; een goddelijke combinatie met de bietjes! Een super lekker lunchgerecht of een klein hoofdgerecht.

 

 

 

Voor 2 personen

 

2 (bos)bietjes

2 el olijfolie

2 el balsamicoazijn

2 el honing

paar takjes tijm

peper en zout

2 zachte geitenkaasjes

1 geklutst ei

paneermeel

olijfolie

 

Schil de bietjes en kook ze ongeveer een half uur tot ze gaar zijn. Maak intussen de dressing: meng olijfolie, balsamicoazijn, honing, tijmblaadjes en wat peper en zout in een kommetje. Voeg naar eigen smaak meer of minder van de ingrediënten toe. Klop de dressing met een garde en zet weg tot gebruik. Doe een ei in een schaaltje en kluts met een vork. Doe wat paneermeel op een plat bord. Haal de geitenkaasjes om de beurt door het geklutst ei en vervolgens door de paneermeel. Herhaal dit eventueel, zodat ze goed gepaneerd zijn. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de geitenkaasjes kort aan beide zijden, ongeveer 5 minuten in totaal. Giet de bietjes af en snijd ze in dunne plakjes. Leg de plakjes op 2 borden. Leg in het midden van het bord een geitenkaasje. Besprenkel met de dressing. Eet smakelijk!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>