«

»

jul 22

Zomerse pasta

20160624_195359Regelmatig heb ik venkel in mijn groentekrat. Ik heb al vanalles gemaakt met venkel; venkelsoep, stoofpot met venkel, gegratineerde venkel, gesmoorde venkel, venkel in een sausje enz… Omdat ik dol ben op pasta, ga ik er nu een pastaatje van maken. Wel een pasta die past bij de zomerse temperaturen van de laatste dagen. Welke ingrediënten gaan goed samen met venkel? Tomaat en vis! Een lekker glaasje witte wijn erbij en je hebt een snelle en heerlijke maaltijd!

 

 

 

 

 

Voor 4 personen

 

400 gr tagliatelle

2 venkelknollen

2 tenen knoflook

olijfolie

scheutje droge witte wijn

4 rijpe tomaten

scheutje slagroom

1 zak grote garnalen (diepvries, ontdooid)

bosje peterselie

 

Kook de tagliatelle volgens de verpakking. Snijd de venkelknollen in de lengte door en snijd ze in dunne repen. Pel  en snijd de knoflook fijn. Verhit ondertussen de olijfolie in een pan en voeg de venkel en knoflook. Bak enkele minuten op middelhoog vuur. Blus af met een scheutje wijn. Snijd de tomaten in schijfjes en voeg ze toe. Voeg de garnalen en een klein scheutje room toe. Roer alles goed door. Draai het vuur laag en laat nog 5 minuten pruttelen. Serveer de tagliatelle met de saus en verdeel er wat fijngesneden peterselie over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>