«

»

okt 05

Havermout-banaankoekjes

dscn1463Als ik een taart of iets anders zoets maak, gaat daar meestal veel suiker, room of een andere dikmaker in. Erg lekker, maar niet zo goed voor de lijn. Op een doordeweekse dag wilde mijn zoontje iets bakken. In het weekend een keer wat lekkers bakken, vind ik geen probleem, maar doordeweeks probeer ik toch zo veel mogelijk gezond te eten. Vandaar dat we havermout-banaankoekjes gebakken hebben. Helaas vond mijn zoontje ze niet lekker, maar ik wel! Ze smaken eigenlijk meer naar energybars dan naar koekjes. Ook prima als ontbijtje, want er zitten havermout, banaan en ook noten in. Een glas melk erbij en je kunt zo de deur uit!

Voor ongeveer 12 grote koekjes

 

2 rijpe bananen

100 gr havermout

40 gr hazelnoten

15 gr honing

 

Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Prak de bananen in een kom fijn met een vork. Hak de hazelnoten met een vijzel fijn. Roer de havermout goed door de geprakte bananen. Voeg de honing toe en roer goed door. Doe tenslotte de gehakte hazelnoten erbij en meng het goed door. Maak met de hand of met een lepel ronde koekjes (ongeveer 12stuks) en leg op de met bakpapier beklede bakplaat. Zet de bakplaat in de oven en bak ze ongeveer 20 minuten in de oven.

Tip: ook lekker met geraspte kokos of chocolade door het deeg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>