«

»

okt 24

Geroosterde pompoen-tomatensoep

dscn1477In mijn groentekrat zat vorige week een pompoen. Past natuurlijk helemaal bij dit herfstachtige weer. Met pompoen ben ik meestal niet zo creatief. Pompoensoep, risotto met pompoen of gewoon geroosterde pompoen uit de oven; veel verder kom ik niet… Ik vind overigens de smaak van pompoen ook ietwat weeïg. Dus: laat ik dit keer eens iets maken met een goede partner van pompoen. Wat maakt de smaak van pompoen lekkerder? Tomaat! Het wordt een pompoen-tomatensoep. En om de allerbeste smaak uit de groenten te halen, rooster ik ze eerst in de oven. Jummie!

 

Voor een volle pan

 

1 pompoen

1 bak rijpe romatomaten

2 uien

3 teentjes knoflook

2 liter bouillon (groente-, kippen- of runderbouillon)

Italiaanse kruiden

peper en zout

olijfolie

 

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de pompoen in kleine stukken en verwijder de schil. Was de tomaten en snijd ze in vieren. Pel de ui en snijd in vieren. Pel de knoflook en snijd in stukjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel daar de stukken pompoen, tomaat, ui en knoflook over. Schenk wat olijfolie over de groenten en verdeel er Italiaanse kruiden, peper en zout over. Rooster ongeveer 45 minuten in de oven. Breng intussen een pan met bouillon zachtjes aan de kook. Voeg de geroosterde groenten toe en roer alles goed door. Laat 15 minuten zachtjes koken. Pureer tot een soep met de staafmixer. Voeg eventueel peper en zout naar smaak toe.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>