«

»

dec 12

Kerst: gevulde portobello!

DSCN2994

Dit is een heel gemakkelijk, maar heerlijk voorgerecht voor kerst. Natuurlijk kun je het ook maken voor andere gelegenheden. En het is vegetarisch, dus iedereen kan ervan genieten! Deze portobello gevuld met paddenstoelenragout heeft de aardse smaken van de paddenstoelen gecombineerd met een frisse salade. Eet smakelijk!

 

Voor 4 personen.

 

400 gr paddenstoelenmelange

4 portobello’s (groot)

50 gr boter

2 sjalotjes, fijn gesneden

5 el bloem

400 ml bospaddenstoelenbouillon

75 ml slagroom

50 ml sherry medium

1 zakje veldsla

1 bosje peterselie

8 walnoten, grof gehakt

50 gr Parmezaanse kaas

 

Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in stukken. Snijd de stelen van de portobello’s fijn. Bak de paddenstoelen in 20 gr boter ongeveer 5 minuten. Haal de paddenstoelen uit de pan. Smelt 20 gr boter in een koekenpan en fruit de sjalotjes. Voeg de bloem toe, roer goed door en fruit 1 minuut mee. Zet het vuur lager en voeg scheutje voor scheutje de bouillon toe onder voortdurend roeren. Roer tot een gladde ragout. Doe de paddenstoelen erbij en voeg de slagroom toe. Roer goed door en laat op laag vuur ongeveer 5 minuten verwarmen. Smelt 10 gr boter in een andere koekenpan en bak daarin de portobello’s op hoog vuur bruin. Keer ze en voeg na ongeveer 5 minuten een scheutje water toe. Smoor ze in 5 minuten gaar. Breng ondertussen de ragout op smaak met peper, zout en sherry. Verdeel de veldsla over 4 borden. Haal de portobello’s uit de pan en leg ze op het bedje van veldsla. Verdeel de paddenstoelenragout over de portobello’s en garneer met de fijngehakte peterselie, gehakte walnoten en Parmezaanse kaas.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>